onsdag 28 april 2010

Vårtecken 9 - Kaffe och fågelkvitter...

Veckans vårtecken från mig kommer två dagar försent. Jag började en smärthanteringskurs i måndags som tar kraften ur mig. Ska man inte bli bättre när man gör en sån kurs?? Igår studsade vi omkring på golvet, samt lärde oss linedance. Ni kan ju gissa vad sånt gör för en värkande kropp. Hmmm...
Om ni undrar varför jag inte skriver så mycket kommentarer just nu så vet ni varför. Jag är glad om jag orkar sätta igång datorn.

Viveka på Humlebacken drog igång denna vårteckenutmaning och många från hela landet har slutit upp och det är verkligen roligt att kunna läsa om hur våren gör sina framsteg över landet. Gå hit om du vill läsa mer...


I måndags morse fick jag uppleva ett av de allra bästa vårtecken man kan tänka sig. Jag tog morgonkaffet ute i trädgården med solens varma strålar vilande i ansiktet och örat fullt av fågelkvitter. Kan det bli bättre??

Vid sidan om uteplatsen står min favoritbuske i trädgården, eller snarare mitt favoritträd. Har efter mycket tid och letande kommit på vad det är för buske, fast jag glömmer namnet hela tiden. Något med Kausisk buske (eller något liknande) heter den och har ett lövverk som är helt otroligt. Ser ut som små hjärtan som hänger på rad på varje gren. När sommarvärmen steker för fullt då är det skönt att sätta sig i en vilstol under detta träd. Just nu är det inte så mycket löv, men knopparna lyser rosarött mot den blåa himlen och blir till ett vackert konstverk att njuta av.



Det var fullkomligt ljuvligt att sitta där och känna värmen slicka en i ansiktet. Chippen, våran busiga "lilla" katt tyckte likadant. Han låg på vår halvfärdiga uteplats och kråmade sig och lyssnade till allt som rörde sig.
Han är verkligen en rolig katt. Han gillar inte kyla, så han har i stort sett hållit sig inne hela vintern. Men nu står han vid dörren var och varannan kvart för att komma in eller ut. Jo, han vill in lika ofta som han vill ut. Måste kolla om maten är kvar. Knasig katt! Precis som vi vill äta hans mat!!


Får han inte gå ut så kommer han och ställer sig framför en och fullkomligt skriker. Han är verkligen barnet i familjen. Till och med våra egna barn tycker han är knäpp. De ser inte att han beter sig som dem när han vill ha sin vilja fram - han tjatar.

Längtan att få göra iordning entrén till huset gör sig också påmind när våren kommit. Att få ta bort alla rester av förra årets blomsterfägring ligger högt på listan nu. Det är bara tiden att inhandla de nya blommorna som fattas, men med lite pusslande hit och dit så ska jag väl få till det också.



Ser ni vad åren kan åstadkomma med en gammal dörr? En dörrklapp, en dörrskylt (som numera är borttagen) och väder och vind har skapat ett kors på vår dörr. Det känns tryggt. Som om vårt hus är märkt för att beskyddas... Lite som berättelsen från bibeln där Israels folk beskyddades från pesten när den svepte över egyptien. Då ritade man ett kors på varje dörr där de boende skulle skonas från den hemska sjukdomen.
Vi har tänkt måla om dörren, men ärligt talat så är jag lite tveksam. Gillar korset på dörren på något sätt... även om det inte är så snyggt inredningsmässigt sett.




Bjuder på lite scilla från vår trädgård. Fortfarande är gräsmattan mer blå än grön... men snart så är även våren över. Bäst att passa på att njuta så länge det går. Våren bär med sig en fräschör som står över alla andra årstider. Fast sommarvärme är inte dumt det heller...

Ha en fortsatt bra vecka! Jag önskar er allt gott och är så glad och tacksam för att ni tittar in hit och lämnar små fotspår...

19 kommentarer:

  1. Kors i allsin dar!
    Det måste kännas bra med ett kors på dörren :)

    Och visst är det härligt nu med våren, igår var det ju sjutton grader ute, helt otroligt!

    Jag trodde jag skulle få se vad du handlade på marknaden... men det kanske kommer lite senare :)

    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  2. Det är härligt att våren börjar komma, fast idag har det var kallt hos mig. Man ser på katterna när det är varmt och sol ute, vad de njuter, precis som vi.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga vårbilder du visar! Åh, så mycket vacker scilla! Ljuvligt är det nu! Igår var jag ute hela dagen och klippte en mängd buskar, och det doftade VÅR i hela luften - så ljuvligt det var!
    Vilken märklig grej med er dörr...!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Låt dörren vara...den är läcker som den är, visst är det härligt att kunna påta igen, händerna ser ut som den värste grovarbetare..måste alltid jobba utan handskar, just nu ser händerna ut som jag hade katt..har jobbat med rosorna i flera dagar, äger ju en trädgård på Bossgård som blivit ganska eftersatt, kramen

    SvaraRadera
  5. Vilka fina bilder och vilken rolig katt hehe:) Ha en skön kväll, kram Izabell <3

    SvaraRadera
  6. hej vännen, suuuuuuuper fint med korset, bådar på skydd hihi!!!
    guuuu så härlig katt, dom kan njuta av sol och värme dom!
    visst är våren härlig,hoppas smärthanteringskursen lättar på smärtan!
    må väl, varmkram lotten

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig katt du har! Min har oxå legat inne hela vintern, men nu håller han på att flytta ut i växthuset igen. Hans favoritplats.
    Kul meddet där korset på dörren. Jag förstår om du tvekar ang. målningen.
    Ha det så bra! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  8. Godkväll. Hoppas nu kanske att du sover. För klockan är mycket vet du...

    Härliga bilder.
    Så kul att se Chippen igen. Hur är det med Saga?

    Scillan blommar här för fullt med. Det är en så vacker blå färg på den. Jag älskar blått...

    Nej, inte måla om dörren alls. Låt den vara så där. Det spelar väl ingen roll om det inte är inredningsmässigt snyggt. Det är i alla fall orginellt. Så det så...
    Nu ska jag hoppa i säng jag med.
    Kramen.

    SvaraRadera
  9. Hej ja vad häftigt med korset! Förstår att du är tveksam till att måla...i Tisdags hade vi underbart väder här hos oss och nu kikar solen fram=) Kram annica.

    SvaraRadera
  10. så fint med korset...de är vackert som de är svårt de där med att måla eller inte...=) fina härliga bilder ...önskar dig nu en skön valborg
    kram pia

    SvaraRadera
  11. Gomorron....

    Underbara bilder..njuuuter för fullo....

    Önskar er alla en underbar valborg!

    Kram nilla

    SvaraRadera
  12. Varje gång jag tittar in på din fina blogg så känner att det var ju så här jag egentligen ville att min skulle bli! Ja, inte så femin direkt, lite manligt, kanske, men snyggt och fins i allafall, hmmm....så blev det inte och nu är det mest tok bara också...men det får vara så sålänge! (ler)
    Tittar in för att önska dig en fin Valborgsmässohelg!
    Kram ifrån Peter!

    SvaraRadera
  13. Visst är det väl så att man bara vill trycka på en knapp såna dagar.

    En lisa för själen.

    Du ska se att efter lite mera linedance så kommer du nog att må bättre...det ser så himla roligt ut.
    Fast det är klart att det inte är roligt att ha ont.

    Det känns nästan som att det där korset som har blivit på dörren är där för att skydda er...jag vete gudarna om jag skulle våga måla över det :-).

    Ha en underbar helg min vän.
    Kraam
    Melinda

    SvaraRadera
  14. Säger det samma till dig.
    Ha en helt fabelaktig valborg.
    Kramen.

    SvaraRadera
  15. Din katt, gud så fin! Och personlig. Jag verkligen älskar katter!
    Den scilla backen går inte av för hackor och vilken vacker dörr och entré du har (ja, jag såg att du vill göra i ordning den) så gedigen!
    Trevlig första maj
    Agneta

    SvaraRadera
  16. Åhh vilka vackra bilder!
    Ha det så bra!
    //Bri

    SvaraRadera
  17. Tack för de värmande orden. Jo det är nog verkligen så, att hjärtat är elastiskt. Tur är väl det!!
    kram

    SvaraRadera
  18. Dörren är hur läcker som helst! Jättefint hus ni har!
    Ha det gott!
    kram
    nina

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails