fredag 11 december 2009

Julen varar ända till påska.... vilken tur!!Ja, det får man väl lov och säga när det ser ut som kriget hemma. Målarpytsar och möbler huller om buller i vardagsrummet, vilket också smittar av sig på både saker och levande varelser. Helt plöstligt är det legitimt att stöka ner ännu mer... tycker en del (läs alla andra utom jag... host!).

Det krävs ett mirakel om det ska bli jul här hemma... och tackar Gud gör jag för att vi inte har någon mer vävtapet i huset. Vad den slukar färg!!!! Jag riktigt doppar hela penseln/rollern i burken för att det ska bli mycket att stryka på och "slurp" så har väggen ätit upp färgen och väggen är fortfarande mer grön än grå. Nu, efter den femte strykningen, är vi äntligen hemma med den ena långväggen.
Och så var det bara tre väggar kvar... pust!

Hade jag vetat detta, att det skulle vara så tidskrävande, så hade jag väntat till efter jul. Nu är det nattarbete som gäller...

Vill tacka alla ni underbara som hjälpt mig i mina bryderier.... Jag kan härmed deklarera att Velpottan tog beslutet att det blir den ljusa grå färgen på väggarna och spisen blir vit. Eller rättare sagt den är vit nu. Den är klar! Yippie! (Det är bara väggordet som fattas, vilket nu det ska bli...???)

Hur det än är så har det varit skönt att höra att det finns fler velpottor där ute.... *blink*


Innan jag satte igång detta omöjliga projekt så hann jag ialla fall köpa oss en ny adventsljusstake. Varje år är det en ny som går sönder. Förstår inte det, men det går troll i våra adventsljusstakar. För att inte tala om julgransljusen. Det är samma sak där; Varje år köper vi en ny slinga och varje år går en sönder. Vad gör vi för fel??Hur som helst så blev det den fina vita hjärtljusstaken från Nusnäs som i år får pryda fönstret i vårt matrum. Fick ett presentkort på Plantagen när jag fyllde i somras som nu kom till väl användning. Men tror ni inte att jag stod där i butiken och funderade på om jag skulle ta en eller två och beslutade mig för att vänta med den andra. Veckan efter när jag ville köpa en till var den slut. Så blir det för Velpottor. Bara så ni vet, ni beslutsamma därute.Jag inhandlade också några nya julkrukor i rött och vitt (på blomsterlandet). Jag är väldigt svag för de färgerna och särskilt till jul. Om jag hinner färdigt målningen så ska jag sy röda och vita gardiner också.
Ja, det är en innerlig tur att julen varar till påska...


Och ni godingar där ute, sköt om er!!

8 kommentarer:

 1. Ja varför är det alltids så..att man ska fixa allt just intill jul..fixa dona greja måla tapetsera göra om..som om man inte hade tuden skaer att göra ändå;)))
  Lever som om julafton vore sista dagen i livet känns det som iblad,))

  Gillat med vitt o rött vid jul!!

  Kramis o trevlig lussehelg ♥

  SvaraRadera
 2. Trevlig Lucia-helg önskar Eva Linnea (som har beslutat sig för ett hus i Småland!)

  SvaraRadera
 3. Superfin adventsljusstake! Den är söt och lagom sto. Grattis till nya färgen på väggarna, härligt att det blir klart så ni kan få njuta av julen i lite lugnare takt!:-) Marie

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att velpottan är klar med målandet...) så då behövde jag inte komma över då..fin stake du inhandlat ..här har det snöat både i går och idag, är så vackert ute...tala om kontraster stan/landet...nu måste jag in och länka om dig..har ju glömt att du bytt namn, ha en fin lussesöndag med de dina...de röda/vita remsorna är slut..kramen VIOLAN..håller utkik åt dig efter nya remsor

  SvaraRadera
 5. Det var jo det vi sa, tapeten sluker farge! (Måtte bare si det ;-) )

  Når det er sagt, så er jeg sikker på at det har blitt riktig fint! Gleder meg til jeg får mulighet til å se.

  Her er det også kaos, som alltid. I tillegg har jeg engansjert meg i sorgarbeid etter sønnens dagmammas død, så nå er det ekstra kaosartet, men som svigermor sier: Det blir jul for det.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tack för din gulliga kommentar, ytterligare en blogg för mig att titta in på då och då. Såg att du är från Östergötland och det är jag också från början, så jag fick nästan lite hemlängtan, skulle vilja höra din dialekt.
  Lycka till i min tävling.
  Kram/Helen

  SvaraRadera
 7. T o m velpottor bestämmer sig till slut *smile*.. och då blir det bra ska tilläggas.. din ljusstake var himlafin tycker jag precis i min stil, men väldigt synd att de tog slut. Kanske kanske hittar du en till någon annanstans..

  SvaraRadera
 8. Hallojsan Willewira!!
  tack för hälsning..nu är jag tillbaks med bilder!!

  ;en jisses..hur stava jag ovan...,åste väl tro jag är analfabet..kanske jag är;))
  Mina naglars fel..nöt bort bokstäverna på tangenterna..så det är rena chansningen ibland!!!O alltid hinner man ju inte rätta!!!!!

  ~~JULKRAMAR ♥ MILLAN~~

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails