lördag 6 mars 2010

Något av det vackraste i livet...

Det allra vackraste och mest meningsfulla jag har är mina barn, min man, min familj, mina vänner och min tro. Om detta värnar jag djupt. Men det finns mer...

Jag har en hylla som betyder väldigt mycket för mig. Den är vacker, ljuvlig och helt underbar!!
Den hyllan har funnits med mig i stort sett hela mitt liv och på den ställer jag något av det vackraste jag har.

Ibland plockar jag ner något av de ting som står där och njuter av det och upplever det till fullo. Ibland är jag tvungen att plocka bort något för att slänga det... och då gör det ont i själen och jag gråter en tår. Ibland försvinner det saker från den, utan att jag upptäcker det förrän en lång tid efteråt. Då inser jag också att det gör mig ingenting att just det försvann, även om det varit mig kärt tidigare. Det finns också ting som är så vackra och sköra att jag inte vågar röra dem. Rädd för att de ska gå sönder.

Jag talar om mina drömmars hylla.
På den står allt jag längtar efter, allt jag någonsin vill göra, mina önskningar för mitt, makens och mina älskade barns liv. Där står allt det vackra och underbara jag vet.
En del av dem har jag redan upplevt och lever vidare. Andra drömmar jag har är svåra att nå och kräver både engagemang, kraft och ekonomi för att uppnå. Sånt som inte finns idag. Eller åtminstone inte tillräckligt av, ännu... Några av tingen har jag hållit i min hand, men varit tvungen att ställa ifrån mig pga av sjukdom och andra omständigheter.

Men, de finns där och de berikar mitt liv. Visst, de kan stundom ge mig sorg eftersom de verkar onåbara och ibland påminner mig om mina tillkortakommanden. Samtidigt ger dem mig hopp om att en dag hitta stegen som gör att jag når dem.

För en del är det jobbigt att ha en drömhylla. För mig är det tvärtom. Jag skulle inte kunna leva utan den. Den gör att livet får en djupare mening, men bara om jag ser på den med ödmjukhet och nyfikenhet. Utan krav.

Just nu är jag dock i ett skede där jag så gärna skulle vilja ta ner ett par av tingen, men jag vet inte hur jag ska bära mig åt. Den där stegen skulle gärna få uppenbara sig för mig nu... för jag letar febrilt efter den.
"Det är bättre
att ha många olika drömmar
än bara en enda,
då blir man mindre sårbar.
Om någon dröm skulle gå i kras
kan de andra
fortsätta spira..."


Tack kära goa ni för att ni tittar in och ger er små härliga kommentarer. Om ni visste vad jag uppskattar det. Ha nu en riktigt skön helg!!8 kommentarer:

 1. Tack för att jag har fått följa dina tankar och drömmar... lite grand...

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med många drömmar.1000 tack att jag fick följa dina lite grann♥ Ha en underbar lördag i det fina vädret Varmkram Rita ♥

  SvaraRadera
 3. Vilket fint inlägg! Och så kloka tankar! Många små drömmar, några större, ja, det blir nog bra till slut!
  Hulda

  SvaraRadera
 4. Härliga drömmar gillar jag. Dröm på tjejen.
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt inlägg och så kloka tankar, nog har man sina drömmar alltid, ha en skön helg, KRAM

  SvaraRadera
 6. Fint skrivet! Man ska ha drömmar, annars "dör" man. En del förblir drömmar, men många förverkligas. Så är det och så ska det vara tycker jag.
  Varmkram

  SvaraRadera
 7. Du är klok som en bok, vackra kvinna!!!!!

  Hoppas att du får en fin söndag!

  kram

  Flisan

  SvaraRadera
 8. En sådan hylla skulle man ha.....
  Får se om jag finner den.
  Kramen synnöve.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails