lördag 21 november 2009

Willewiras nya kläder


Hej alla gamla goa vänner och nya likaså... Ni är hjärtligt välkomna till min nya blogg!
(Orsaken till min frånvaro kan ni läsa om på min gamla blogg... för er som inte redan gjort det.)

Hos Willewira blåser det förändringens vingar, som sagt, och jag hoppas att ni kommer att trivas här med mig. Vore ju sorgligt annars. Förändras gör det ute också... vintern är i antågande. Åtminstone får vi hoppas det, för en jul utan snö är inte roligt. Tyvärr är det ju inte längre något man kan räkna med i de nedre delarna av sverige... Jag minns de kalla vintrarna och hur roligt man tyckte det var att leka i snön som barn..bygga snögubbe, gräva snögrottor, åka pulka nerför gatan, m m. Jag lider faktiskt med barnen idag. Hur kul är det att leka i lera och regn?? Eller hur kul tycker vi föräldrar att det är, kanske man ska säga??

Hur det än är så är det advent nästa helg... och då skulle jag vilja ha snö. När stjärnor, ljusstakar och utegranar kommer upp och sprider ljus omkring oss så vore deras reflektion i snön som kronan på verket. Istället får vi njuta av det vi kan - ljuset inomhus!Faktum är att jag har fuskat i snart en månads tid. Varje dag tänder jag massor med ljus omkring mig och jag blir både varm och glad.


Snart är det advent...

Och vad gör man inte i brist på kaminen, den som Maken redan köpt ved till, men som inte finns. Veden ligger så fint i vedboden, men gör inte större nytta för en frusen själ som jag. Som sagt, tur det finns ljus.

En annan förändring är att jag försöker skiljas från flera av mina älskade saker... snyft! Inte lätt för en gammal inbiten möbel- och gamla ting-samlare som jag. Men men, skam den som ger sig, man måste ju få plats i huset också. Och i förråden. Tyvärr är det med sorg i hjärtat jag säljer den matsalsmöbel som jag så länge letat efter och äntligen hittade i våras. Trodde den skulle bli perfekt hemma hos oss, men så var inte fallet. Vi har för litet hus. Och det kommer dröja ännu ett tag innan vi kommer till skott och bygger till eller hittar ett nytt hus att köpa om det inte går i lås med tillbyggnadsplanerna. Det är inte lätt att få bygglov till allt man vill eller att hitta den stora plånboken. Som tur är så har jag tro för att det kommer ordna sig till slut. Tills dess vill jag inte att denna vackra möbel står ute i förrådet och blir förstörd. Så nu ger jag någon annan chansen att förverkliga sin dröm om en matsalsmöbel i bondrokoko. Jag säger bara... DU KOMMER INTE ÅNGRA DIG!! (Vilket jag säkert kommer att göra när den är såld...)


Bord med åtta stolar (här 6 st) Dekor på bordet

Detalj på bordsbenen Så här ser stolen ut


Detalj på stolen Två iläggsskivor följer med.

För närmare detaljer gå till Blocket.

Det får bli allt för idag... jag har ju planer på att fortsätta med mina förändringar här hemma. Påbörjade en ommöblering av vardagsrummet för någon helg sedan, vilken jag måste avsluta. Om det blir ommålning av väggar återstår att se...

Jag hoppas verkligen att ni hänger med mig i denna ny blogg. Vore ju sååå tomt utan er. Sköt om er alla!!

13 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg! Nu måste jag läggatill dig på min länklista bums.
  Din matgrupp kommer att säljas på en gång för den är ju helt underbar!

  Hoppas att allt är väl med er!

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera
 2. Hej! Visst följer jag med dig till din nya blogg. Så här är jag. Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Hej min goa syster yster.
  Klart att jag följer med dig här på din nya adress.
  Har själv varit lite ur slag en stund.
  Hör av mig under söndagen om du är hemma.
  Stor kram från syss i nabolandet.

  SvaraRadera
 4. hej så kul att få komma hit till nya blogg, kommer såklart att hänga här, blink!!! varmkram lotten

  SvaraRadera
 5. Hallojsan Willevira! Nu blir det enklare att referera till Mor Karin resp. Willevira. Kände inte till storyn bakom namnet på din gamla blogg. Precis som MormorRuthsAnn skattar du mormor väldigt högt. Inte heller Ruth är i livet vilket Ann ofta beklagar.

  Läste för övrigt om sköldkörtelrubbningar på thyroid.se. Fascinerande! Anar att många kan finna källan till sina problem/sjukdomar här. Lycka till framöver med allt!

  Peter

  SvaraRadera
 6. Vad fint! Allting!
  Jag har saknat dig du filuringen.;-)

  Hoppas att du får må bättre snart. Det där med sköldkörteln har jag också och läkarna skulle ha sig en propp. Men jag får medicin från en homeopat nu, som är utbildad läkare.
  Så får vi se då. Jag är ju en sjukdomskärring, men den där sköldkörteln vill jag ska stå rätt till med.
  Puss och kram Stina:-)

  SvaraRadera
 7. ¨Så fint du har det i nya bloggen.
  Självklart följer jag med över och har fixat till så jag kan hålla koll på dig :)

  Så trist med ditt fina möblemang. Hoppas att det löser sig snart för er.

  Kramar Mari

  SvaraRadera
 8. Så nu är jag här, vad fint det blev!

  Ljuvliga möbler, vad synd att du måste sälja dem. Jag har själv åtta bondrokoko-stolar men har inte plats för ett matsalsbord, så stolarna flyttas runt i huset efter behov. Jag är "stoloman" kan man väl säga, för här finns även fyra gustavianska "axet", sex bruna nyrenässans, en höstol, en pottstol, några pallar och två pinnstolar från min mormorsmor... För att inte tala om alla fåtöljer, korgstolar, emmor... Suck!

  Jo, det är synd om ungarna på vintern. Jag växte ju upp i norrland, så jag lider med dem. När det blir frost ute så springer de ut med pulkorna och sätter sig och väntar på snön...

  Och så får vi hoppas att du får en kamin snart! Har heller ingen, men gott om ved. Usch vad trist det är! Man saknar doften, värmen, myset...

  Ha det fint!
  Kramar:
  Annette

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!

  Stort LYCKA TILL med din nya härliga blogg!

  Läste ditt sista inlägg på gamla bloggen. Har själv underfunktion av sköldkörteln och vet vad du skriver om! Hoppas du får hjälp. Så enkelt med en tablett varje morgon och att få må BRA!

  Stor kram Jes ♥

  SvaraRadera
 10. ..och här är jag också!!! :) Så fiiiiin blogg!!! Jättekram till dig vännen!

  SvaraRadera
 11. Men hallå där vännen!
  Så roligt att höra ifrån dig! Välkommen tillbaka till bloggvärlden... Har saknat dig!
  Ja lite ljus skulle vara skönt nu när det är såmörkt. Men idag har det ju faktiskt varit lite sol emellanåt, och det lättar ju alltid upp litegrann.
  Nu ska jag prenumerera på dig och din nya blogg :)
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 12. Oj vilken fin blogg! Vackra stolar.
  Hälsa gärna på hos mig,

  Lina
  med butiken C´est la vie

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails